Söderlångvik on yksi Suomen suurimmista omenantuottajista. Kartanon omat mehiläiset huolehtivat omenapuiden pölyttämisestä. Kasvihuoneissa viljellään lähinnä vihanneksia.

Omenatarhat

Söderlångvikin omenatarhoissa on yli 20 000 eri lajikkeiden omenapuita. Melkein puolet puista on kartanon välittömässä läheisyydessä, mikä luo aivan erityisen tunnelman. Kun puut toukokuussa kukkivat, maisema muuttuu satumaaksi. Erityisesti silloin kun puut pitää leikata ja kun sato kypsyy tilalla työskentelee useita kausityöntekijöitä.

 

Kasvihuoneet

Kasvihuoneissa, jotka on vuokrattu Björknäs Trädgård kb:lle, sijaitsevat tilan pohjoispuolella. Niissä viljellään enimmäkseen tomaatteja ja myös muita vihanneksia. Kasvihuoneet lämmittää biovoimalaitos, mikä tekee tuotteista ilmastoystävällisempiä. Björknäs Trädgård kb:lla on kasvihuoneita ja suoramyyntiä myös osoitteessa Söderlångvikvägen 120.

 

Tuotteet

Söderlångvikin Kartano tuottaa viljelemistään omenoista mm. mehua, hilloa ja siideriä. Tuotteita voi ostaa paikan päältä ja joiltakin jälleenmyyjiltä. Sadonkorjuun aikaan monet Kemiönsaaren kaupat täyttyvät tuotteista.

 

Tapahtumat

Seuraa Söderlångvikin tapahtumakalenteria, niin saat lisätietoa!