paakuva

Söderlångvikin luonto esittelee Suomen saariston parhaat puolet. Täällä on elämyksiä koko perheelle.

Saaristoluonto

Kartanoa ympäröivää luontoa leimaa saaristo, mutta alueelta löytyvät silti useimmat suomalaiset luonto- ja metsätyypit. Tyypilliset saaristolajit kuten merikotka ja haahka elävät samoilla alueilla hirvien ja metsojen kanssa. Myös kasvi- ja hyönteismaailma on monipuolinen.

 

Puisto

Päärakennuksen ympärille levittäytyvä puisto on elämys kaikkina vuodenaikoina. Puistossa kasvaa paljon hyvin hoidettuja jalopuita, jotka ovat peräisin Amoksen ajoilta tai vielä kauempaa. Puistossa on mukava käydä eväsretkellä.

 

Luontopolut

Söderlångvikissa on neljä erinomaista luontopolkua, joiden pituus ja vaikeusaste vaihtelee. Café Vivanista saat reittioppaan, josta voit lukea myös reittien varrella olevista rakennuksista.

 

Mona-polku

Mona-polku on saanut nimensä näyttelijä Mona Mårtenssonin mukaan. Polku alkaa kartanon parkkipaikalta ja jatkuu puiston läpi ja pitkin rantaa ja jatkuu omenatarhojen läpi. Reitin varrella on useita viehättäviä rakennuksia, joista löydät tietoa reittioppaasta.
Aika:  n. 50 min
Vaikeusaste: helppo

 

Leppäkerttupolku

Polku on elämys kaiken ikäisille vaeltajille ja vie sinut näköalapaikalle kartanon itäisellä laidalla. Täällä sijaitsevat myös pronssiaikaiset haudat. Kalliolta näet koko Söderlångvikin ja ympäröivät maisemat.
Aika: 30 min
Vaikeusaste: haastava, melko jyrkkä ja liukas sateella

 

Jungfrusundin vanha lentoasema

Öruddenissa noin 500 metriä kartanon päärakennukselta sijaitsee Jungfrusundin entinen lentoasema, jota venäläiset käyttivät 1916-1918. Alueella on raunioita ja infokylttejä, jotka kertovat alueen tapahtumista sota-aikana.
Aika: 45 min
Vaikeusaste: helppo

 

Laavu

Korkealla kalliolla, noin kaksi kilometriä kartanolta lounaaseen sijaitsee laavu. Sinne johtava polku tarjoaa hieman pidemmän vaelluksen saaristometsien läpi ja huikean näköalan kallion laelta. Voit aloittaa vaelluksen joko kartanolta tai Villa Sundsvedjan kohdalta.
Aika: 1,5 h
Vaikeusaste: metsä- ja kalliomaastoa