Täältä löydät kartanon ajankohtaisten tapahtumien ja uutisten parhaat palat. Toivomme, että jokainen löytää monipuolisesta toiminnastamme jotain kiinnostavaa.

Ei Tapahtumat

Tule hakemaan oma joulukuusi

Tule hakemaan oma joulukuusi Söderlångvikin metsästä 16.12.2017 klo 12-14, jaa samalla iloista joulumieltä Kemiönsaaren lapsiperheille!

Kuusen hinta 5 € tai haluamasi summa, vain käteismaksu. Kerätty summa lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Arvomme laatikollisen jouluomenoita. Oma saha ja/tai kirves mukaan!
Metsäalue, joka sijaitsee Ölmoksen uimarannan läheisyydessä on merkitty karttaan, joita saa Café Vivanista.

HYVÄÄ JOULUA!

Lisätietoja: Siv Vesterlund-Karlsson, metsävastaava, gsm 044 725 7570, siv.vesterlund-karlsson@soderlangvik.fi

Perinteinen joululounas

Katamme runsaan joululounaspöydän perinteisillä jouluherkuilla.
Tarjolla sillejä, silakkaa, savustettua ja graavattua kalaa, leikkeleitä, salaatteja, perinteisiä laatikoita ja tietysti kinkkua!
Jälkiruoaksi kahvia/teetä ja pientä makeaa.

Otamme mielellään pöytävarauksenne etukäteen:
info@storfinnhova.com, 0400 539 238 Mats Grönblom.

Hinta: 28 €
Tervetuloa!

Joulutunnelmaa Café Vivanissa

Nauti joulun tunnelmasta Söderlångvikin kartanolla!
Leivonnaisia, joulukonsertti, joulukuusitempaus ja ennen kaikkea lämmintä joulun tunnelmaa Söderlångvikissa!

Café Vivan on auki 7.-23.12. (ke-su) klo 12-17 ja toivottaa kaikki sydämellisesti tervetulleiksi.

Joululounaat ja illalliset tilauksesta, puh. 0400 539 238, info@storfinnhova.com.

Chuck-Roll & Live Music – Tupa’s Secret


klo 19.00 Illallisbuffet, Chuck-Roll, á 20€/henkilö
klo 21.00-00.30 Live Music – Tupa’s Secret, sisäänpääsy 10€/henkilö

Pöytävaraukset Café Vivan, viimeistään 16.10.: cafe@soderlangvik.fi tai Sabina Magnusson, puh 040 771 1298.

Omenapäivä 30.9.2017

Sadonkorjuujuhla: On mahtava kokemus päästä maistamaan yli kymmentä eri Söderlångvikissa viljeltyä omenalajiketta. Henkilökunnalla on paljon tietoa ja monia vinkkejä eri lajikkeiden käyttöön ja valmistamiseen liittyen. Kun oma suosikkilajike on löytynyt, voi itselleen ostaa kokonaisen laatikollisen mukaan kotiin vietäväksi. Omenapäivänä paikalla on lisäksi pomologi Leif Blomqvist, joka osaa vastata moniin omena-aiheisiin kysymyksiin. Leif kannustaa ihmisiä esittämään kysymyksiä myös omien kotipuutarhojen omenalajikkeista.

Markkinahumuun osallistuvat myös muut paikalliset käsityöläiset erilaisine ruoka- ja käsityötuotteineen. Söderlångvikin Café Vivan tarjoilee lounasta ja leivonnaisia. Amos Andersonin maineikkaaseen autotalliin kohoaa lisäksi Pop up -kahvila, jossa tarjolla on uutuusmakuja, kuten merimetsopaistia Ahvenanmaalta sekä uunituoretta omenaflammkuchenia, nam!

Vuoden omenapäivän taideteos: Laiturilla, Amoksen uimakopissa sijaitsee valokuvaaja Hans G. Hästbackan installoima Omenapäivän taideteos, jonka kautta Omenapäivän voi kokea aivan eri näkökulmasta.

Uusi teema tänä vuonna: ”Amos a la playa” joka sisältää aktiviteetteja ja nähtävyyksiä laiturilla ja Amos Andersonin rakkaalla rantapromenaadilla. Amoksen uimakopissa laiturilla sijaitsee tämän vuoden Omenapäivätaideteos. Omenapäivänä saapuvat laituriin useat isot laivat, joihin voi vapaasti tutustua. Rantapromenaadilla voi myös ratsastaa islanninhevosella.
Espanjaksi ”Vamos a la playa” tarkoittaa menkäämme rannalle ja olemme näin hauskalla tavalla sisällyttäneet Amoksen Omenapäivän aktiviteetteihin.

”Amos a la playa” on lainattu nuoren taiteilijanalun, Alexander Ginlundin, samannimisestä videoteoksesta. Video oli esillä Amos Andersonin taidemuseon Generation 2017 -näyttelyssä. Ginlundin videoteos on esillä museossa. Ginlund alias Amos näyttäytyy rannalla ja tarjoilee omenamehudrinkkejä.
Ohjelmaa lapsiperheille: Lapsille järjestetään ilmaiseksi islanninhevosratsastusta ja Robin Hundin iloisen orkesterin tahdittama lastenkonsertti. Paikallinen Martha-yhdistys järjestää perinteistä ongintaa lapsille.

Museossa: Museoon on vapaa sisäänpääsy ja opastetuille kierroksille on mahdollisuus osallistua. Tämän vuoden uutuus on kirjailijatapaaminen. Janina Örtendahl signeeraa kirjoja ja kertoo kirjoitusprosessista ja uudesta kirjastaan Under glittrande yta. Taidekirjoja ja julisteita myydään ale-hintaan museossa.

Ohjelmassa mm:
Klo 10-14 Pomologi ja kirjailija Leif Blomqvist vastaa omena-aiheisiin kysymyksiin
klo 10.30 Omenapäivän taideteos julkistetaan
klo 12 Kimito Island Big Band konsertti
klo 12-14 Museossa opastettuja kierroksia
klo 13.30 ”Amos” tarjoaa omenamehua rannalla
klo 14 Robin Hund lastenkonsertti
klo 14 Museossa kirjailijatapaaminen, Janina Örtendahl

Sydämmellisesti tervetuloa toivottaa Söderlångvikin kartanon koko henkilökunta.

Rapuillallinen Café Vivanissa

Tervetuloa Rapuillalliselle Café Vivaniin
la 16.9.2017 klo 19-01

Sara Nyqvist laulattaa ruokailijoita iloisilla yhteis- ja juomalauluilla

Menu: 15 kpl rapuja/henkilö, äyriäismousse, paahdettua leipää, smetanaa, tilliä, sallaattia, punasipulia, kahvi ja pieni makea.

Hinta 38€/henkilö

Varaukset ennakkoon, viimeistään 12.9.2017, Café Vivan, puh 02 425 037.

Meloen Purunpäähän

Lähde kanssamme kajakkimelontaretkelle BWildin melontaoppaan, Aurora Ahonalan johdolla.

Päivän ohjelma alkaa herkullisella buffetlounaalla Café Vivanissa. Lounaan jälkeen opettelemme melonnan perusasioita ja käymme läpi turvallisuusasiat. Sen jälkeen suuntaamme kajakit Söderlångvikin kartanolta kohti luonnonkaunista Purunpäätä. Palaamme takaisin noin klo 16.00. Mukautamme reitin osanottajien ja sään mukaan.

Aikataulu su 3.9.2017
klo 12.00 lounas Café Vivanissa
klo 13.00 melonnan perusteet ja turvallisuusasiat ja sen jälkeen lähtö rannasta
noin klo 16.00 takaisin rannassa.

Hinta: 65 €/henkilö, sis. lounas ja melonta. Ryhmän koko max 12 henkilöä.

Ilmoittautumiset 18.8. mennessä: susanne.gronroos@soderlangvik.fi, puh 040 738 5651.

Live musiikkia Café Vivanissa!

Sydämellisesti tervetuloa Café Vivaniin pe 4.8. klo 18.00 nauttimaan saaristolaispöydän antimista ja ihanasta live musiikista jota meille tarjoaa Kemiönsaaren vastakuoriutunut yhtye!

Yhtye esiintyi ensimmäisen kerran tämän kesän Kalkholmen festivaalissa, seuraava esiintyminen oli Högsåran Rumpan Bar:ssa ja nyt he ovat saaneet keikkakalenteriinsa mahdutettua esiintymisen myös meillä Söderlångvikin kartanolla.

Yhtyeen jäsenet ovat Ingrid Holm, Janina Nordgren, Jonathan Nurmi ja Victoria Paulsson.

Saaristolaispöytä
aikuiset 20€, ,apset 4-12 v. 10€.
Pöytävaraukset ke 2.8. klo 15:00 mennessä, Café Vivan puh 02 425 037.

Café Vivan on heinäkuussa avoinna myös perjantai-iltaisin klo 18-22 (keittiö 21)

pe 7.7. Tapasnight!
pe 14.7. BBQ-evening!
pe 21.7. Paella Fiesta!
pe 28.7. Rosvopaistia!

Hinta 20 €/henkilö, pöytävaraukset mielellään ennakkoon, puh 02 425 037, Café Vivan.

TERVETULOA!

La 26.8. klo 15.30 Sinikka Holma-Peets
Ihana suomalainen pianomusiikki konsertti

Tule nauttimaan ihanasta suomalaisesta pianomusiikista; Heino Kaski, Armas Järnefelt, Erkki Melartin, Jean Sibelius, Oskar Merikanto, Edith Solhström.

Pianotaiteilija Sinikka Holma-Peets aloitti pianonsoiton opiskelunsa Oulun Musiikkiopistossa vuonna 1969 opettajanaan Eeva Palola. Oulun Konservatoriossa hän valmistui pianonsoitonopettajaksi, opettajinaan Anna-Leena Laitinen ja Pekka Vapaavuori. Konservatorio opintojensa jälkeen hän suoritti pianodiplomin Sibelius Akatemiassa Maija Weitz-Nummisen johdolla. Holma-Peetsin monipuoliseen muusikon uraan mahtuu, paitsi, opetustyötä, myös soolokonsertteja, orkesterin solistina esiintymisiä sekä kamarimusisointia useiden eri taiteilijoiden kanssa, mm. oboisti Sirpa Bergin kanssa taiteilijoilla on Duo Amaroso, sopraano Hanna Kronqvistin kanssa he ovat tehneet yhteistyötä tekemällä mm. venäläisen lied musiikin konsertin. Hänen konserttimatkansa ovat suuntautuneet kotimaan lisäksi Venäjälle, Viroon, Englantiin, Norjaan ja Ukrainaan.

Liput: aikuiset 15€, lapset 4-12v 10€, ryhmät 10€/henkilö (minimi 15 henkilöä)
varaukset: museum@soderlangvik.fi tai puh 02 424 662.

Tervetuloa!

Valokuvaa kahvipaketilla!
Black Kaffinobox XI 30.6.-2.7.2017

Kesä-heinäkuun vaihteessa järjestetään Söderlångvikin museolla kolmen päivän mittainen drop-in -työpaja, jonka aikana kävijöillä on mahdollista kokeilla kuvaamista neulanreikäkameralla. Osallistujat saavat lainata kuvataiteilija Hans G. Hästbackan Kaffino-paketeista (sikurikahvipaketeista) valmistamia kameroita ja lähteä lähiympäristöön kuvaamaan. Kuvat kehitetään pimiössä Hästbackan opastuksella. Kuvista järjestetään näyttely Söderlångvikissa Omenapäivänä 30.9. Omenapäivän aikana esillä olevien valokuvien kesken järjestetään kilpailu, eli käytä kaikki luovuutesi kuvatessasi Söderlångvikin lähiympäristössä!

Koko perheelle soveltuva tapahtuma on ilmainen ja järjestetään Söderlångvikin työpajatilassa 30.6.-2.7.2017 klo 13-17.

Maalauspäivä lapsille ja aikuisille 5.7.2017 klo 13 – 16

Työpaja: Söderlångvik – Rooma – Söderlångvik

Työpajan aluksi teemme tutkimusretken Söderlångvikin puutarhaan ja/tai museoon tarkkaillen ympäristöä ”taiteilijan silmin”. Etsimme kauniita paikkoja ja yksityiskohtia piirrettäväksi. Maalausta jatketaan työpajatilassa vesivärein. Aikuinen ja lapsi voivat tehdä yhteistyötä – kuvia ja rooleja vaihdetaan kesken kaiken.
Vesivärit ovat Söderlångvikin kesänäyttelyissä (Tapani Raittila: Rooma C Pariisi – Saimaa sekä Kati Immonen: Flora) keskeisessä asemassa. Lisäksi molemmat taiteilijat ovat kuvanneet paikkoja, maisemia ja luonnon yksityiskohtia töissään. Mitä he ovat kuviinsa valinneet? Yksityiskohtia vai kokonainen panoraama, mikä on sinua miellyttävä maisema?

Työpajan ohjaajana toimii kuvataiteilija ja taidekasvattaja Pive Toivonen, joka itse omassa työskentelyssään – viimeksi työmatkallaan Roomassa – käyttää samantyyppistä lähestymistapaa taiteen tekemiseen.
Työpaja on ilmainen ja toimii drop–in -periaatteella. Työpajatila sijaitsee Amos Andersonin vanhassa autotallissa (valkoinen karyatidein koristeltu rakennus).

Åbo Svenska Teater, Einar

Åbo Svenska Teaternin kiertuenäytelmä EINAR on lämmin ja koskettava kertomus vanhasta, palvelukodissa asuvasta miehestä. Poikansa vierailua odottava Einar käy näytelmässä läpi elämäänsä, joka kietoutuu Suomen 100 vuotiseen historiaan. Mutta Einar kärsii muistisairaudesta ja yrittää palauttaa mieleensä, miten kaikki tapahtui. Koska kuka hän onkaan, jos hän kadottaa kaikki muistonsa?
Käsikirjoitus ja ohjaus: Jukka Aaltonen. Rooleissa: Bror Österlund ja Monica Nyman. Näytelmän kesto: 50 min. Näytelmän kieli: ruotsi

Aika: perjantai 18.8.2017 klo 19
Paikka: Café Vivan, Söderlångvikin kartano
Kahvila on auki klo 18, teatteriesitys alkaa klo 19, saaristolaispöytä katettuna klo 20.15

Teatterilippu & ruokailu 30 €
Teatterilippu 20 €
Varaukset 10.8. mennessä: susanne.gronroos@soderlangvik.fi, 040 738 5651 / Susanne Grönroos

Kati Immonen: Flora
15.5.-30.9.2017

Söderlångvikin Café Vivanissa on esillä Kati Immosen (s.1971) taidokkaan vangitsevia vesiväritöitä.

Kati Immosen Flora -näyttelyssä on saatettu yhteen suomalainen metsä ja pieniin koreihin istutetut kukka-asetelmat. Taiteilijan töissä villin metsän elementit jäkälistä talventörröttäjiin kesytetään lohdullisiksi pienoismaailmoiksi; luontokokemuksiksi, joita voi tarkastella suojassa julmilta luonnonvoimilta.

Turussa asuva ja työskentelevä Immonen käyttää vesiväriä monipuolisesti, hyödyntäen taitavasti sekä kepeyttä että kerroksellisuutta. Kati Immonen valmistui Turun piirustuskoulusta vuonna 1997. Hänen töitään on ollut laajasti esillä sekä Suomessa että ulkomailla.

Tapani Raittila: Rooma – Pariisi – Saimaa 15.5.-30.9. 2017

Söderlångvikin museossa esitellään kuvataiteilija Tapani Raittilan (s. 1921) tuotantoa kuudelta vuosikymmeneltä, 1950-luvulta 2000-luvulle saakka.

Rooma – Pariisi – Saimaa -näyttelyssä Söderlångvikin kartanon päärakennuksessa liikutaan Tapani Raittilalle merkittävissä paikoissa Euroopan tärkeistä taidekaupungeista Saimaan Kyläniemeen, missä taiteilija vietti kesiään. Temaattisesti näyttely keskittyy Raittilalle ominaisiin aiheisiin: muotokuvaan, asetelmaan, arki-interiööriin, alastonfiguuriin sekä maisemakuvaan. Esillä on niin 1950-luvun modernismin hengessä tyyliteltyjä niukkasävyisiä henkilökuvia kuin taiteilijan myöhempään tuotantoon kuuluvia kepeitä öljy-, vesiväri- ja grafiikan töitä sekä herkäntarkkoja piirustuksia.

Aamujoogaa patiolla

Torstaisin klo 9.30-11.00, 29.6.-27.7. jooga- ja meditaatio-ohjaaja Heli Sarparanta ohjaa suosittua hathajoogaamme, jonka hengitys- ja rentoutusharjoitukset sekä lempeät asanat sopivat myös aloittelijolle. Ota mielellään mukaan oma joogamattosi. Sateen sattuessa joogaamme kristallikruunujen alla museon salongissa. Joogatunnin hintaan 10€ sisältyy kiertokäynti museossa – tutustu samalla Tapani Raittilan taidenäyttelyyn Rooma – Pariisi – Saimaa päärakennuksessa. Halutessasi voit myös ostaa kolmen kerran sarjalipun hintaan 27€. Maksu tapahtuu museon lipputiskillä. Ilmoittaudu tai kysy lisää: museum@soderlangvik.fi, puh. 02 424 662.

Wellness-viikonloppu 16.-17.9.2017 Söderlångvikissa

Hyvinvointia joogasta, vastaheränneestä luonnosta sekä kulttuurista!
Rentoudu ja inspiroidu luonnonkauniissa maisemissa Saaristomeren ja Söderlångvikin omenatarhojen kupeessa.

Viikonloppu sisältää mm kolme joogatuntia joogaohjaaja Heli Sarparannan johdolla, villiyrttivaellus ja oman villiyrttijuoman valmistus Suvi Raitio-Virtasen johdolla, ateriat (sis. tervetuliaissmoothie, lounas, illallinen, brunssi) Café Vivanissa ja majoitus kodikkaissa mökeissä Söderlångvikin kartanolla. Viikonlopun päätteeksi yhteistä keskustelua ja pohdintaa.
Ryhmän koko max 15 henkilöä! 
Varaukset ja lisätietoja: Susanne Grönroos, susanne.gronroos@soderlangvik.fi, puh 040 738 5651.

Söderlångvikin kesäristeilyt

Kesäkokemuksia parhaimmillaan: Merellinen risteily, herkullista lähiruokaa sekä taidetta! Viime vuonna suosittuja Taalintehdas – Söderlångvik – Taalintehdas reitillä kulkevia risteilyjä järjestetään taas neljänä heinäkuisena keskiviikkona (5.-26.7.). Risteilypakettiin kuuluu myös lounas Söderlångvikin Café Vivanissa. Maissaoloaikana ehtii hyvin myös tutustua museon uusiin kesänäyttelyihin sekä kartanon tiluksiin.

Aikataulut: Lähtö Taalintehtaan satamasta (Tallimäentie 6) klo 11.00.
Paluumatka Söderlångvikista klo 14.00 ja
perillä Taalintehtaalla n. klo 15.00.

Hinnat: Risteily aikuiset 40 € (sisältää lounaan)
Risteily lapset alle 12-v. 20 € (sisältää lounaan)
Lapset 0-3-v. ilmaiseksi
HUOM! Risteilyt maksetaan Café Vivanissa vierailun aikana.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut museoon puh. 02-424 662 | museum@soderlangvik.fi viim. päivää ennen risteilyä. Veneeseen mahtuu 21 matkustajaa. Vapaita paikkoja voi kuitenkin tiedustella veneen kapteenilta Niklas Löfbergiltä vielä lähtöaamuna puh. 044 257 3941.

Museokortilla Söderlångvikiin

Toukokuussa 2015 Suomessa käyttöön otettu museokortti on ollut huikea menestys ja kortteja myytiin ensimmäisen vuoden aikana 60 000. Söderlångvik on yksi yli 230 museosta, johon pääsee museokortilla jä täältä voi myös ostaa kortin itselleen tai lahjaksi. Museokortti on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttökerrasta ja maksaa 64,90€. Kortin uusiminen voimassaoloaikana maksaa 59.90€. Museokortin saa myös ostettua netistä museot.fi-sivustolta. Tervetuloa vuoden kestävälle kulttuurimatkalle!

Lounasta Café Vivanissa

Kesäkuun alusta elokuun loppuun Café Vivan tarjoilee päivittäin lämpimän lounasruoan, joka on valmistettu lähialueen ja tilan omista tuotteista. Tervetuloa!

Raikkaita tuotteita, joissa maistuu kesä.

Maista Söderlångvikia. Laadukkaat paikallistuotteemme tarjoavat parasta saaristosta – nyt uusissa, tyylikkäissä pakkauksissa. Tilan puoti on auki toukokuusta lokakuuhun ja tuotteitamme myydään myös Kemiönsaaren kaupoissa.