cafe-vivan

Tjusiga, nyrenoverade Café Vivan i den gamla ladugårdsbyggnaden har även direktförsäljning. Caféet är öppet 12.5-31.8. kl. 11-17, samt under veckosluten i september. Fredagar i juli har vi öppet kl. 11-22. Vi har stängt Midsommartid 22.-24.6. I december har vi öppet kl. 12-17 onsdag-söndag under tiden 7.-23.12. (Obs! ej måndagar och tisdagar). I övrigt öppet enligt överenskommelse.

Caféet

Vårt café erbjuder bl.a. på färskt, hembakat bröd och bulla, samt underbara tårtor inspirerade av gårdens egna produkter. I det ljusa caféutrymmet fungerar även ett konstgalleri med årligen växlande sommarutställningar.

 

Lunch

Mellan juni och augusti erbjuder Café Vivan dagligen på en fräsh, varm lunch, gjord på närproducerade eller gårdens egna produkter. Kom och njut av säsongens läckerheter kl. 12.00–16.00.

 

Försäljning

I caféet kan du också köpa gårdens egna produkter med dig hem. Urvalet varierar enligt årstid. Som en av Finlands största äppelproducenter har vi bl.a. specialiserat oss på äppelsylt och äppelmust. Dessutom producerar vi honung.

Hantverksboden

I anslutning till Café Vivan finns också en skärgårdsinspirerad hantverksbod som erbjuder ett stort urval handgjorda produkter från närliggande områden. Här hittar du bl.a. smycken, keramik och textilkonst. I samband med hantverksboden finns det även mathantverk till försäljning. Utbudet varierar i takt med säsongen. Vi säljer bl.a. mjöl från Kimito kvarn och den redan smått berömda Söderlångvik-limpan.

 

Grupper

Om du kommer med en grupp, kan du förhandsbeställda både mat i caféet och guidning i museet. Café Vivan har plats för 100 gäster, och du kan också hyra caféet för en privat tillställning.
Lunchpriser för grupper (min. 8 pers.):

Dagens soppa (inkl. sallad, bröd samt kaffe/te) 10 euro.
Dagens varma rätt (inkl. rikligt förrättsbord, husets bröd samt kaffe/te + en chockladöverraskning) 12,5 euro.

Café Vivan
cafe@soderlangvik.fi, tel 02 425 037